Turnauspäiväkirja: Xtracon Chess Open 20.-28.7.2019

Majoittumista, punkkikatselmus ja avauskierros!

Terveiset Helsingorista! Seuraava raportti käsittelee suomalaisten edesottamuksia turnauksen ensimmäiseltä kierrokselta ja muita matkalla sattuneita enemmän tai vähemmän kiinnostavia kommelluksia.

Aloitimme aamun Joelin kanssa runsaalla aamiaisella, joka oli ainoa positiivinen hotellista jäänyt muisto. Pienen suunnistamisen jälkeen löysimme oikean suunnan kohti kisakaupunkia. Myös Olli oli saapunut Kööpenhaminaan, mutta tarkoitus oli tavata vasta perillä Helsingorissa. Tästä huolimatta saimme mielenkiintoisen yhteyden toisiimme. Mietin jotain junalippuihin liittyvää asiaa, ja puhelinta katsoessa Olli oli lähettänyt minulle viestin, missä oli myös vastaus kysymykseeni. Junamatkan jälkeen löysimme majapaikkamme pikaisesti. Olli oli vuokrannut Airbnb-palvelusta edulliseen hintaan omakotitalon, mikä on tervetullut vaihtoehto normaalimpaan shakkiturnauksissa käytettyyn hotelli/hostelli-tyyppiseen majoitukseen.

Ei aikaakaan, kun lähdimme suunnistamaan myös kohti pelipaikkaa. Kiirettä ei pitänyt olla, vaikka pelit alkoivat paikallista aikaa jo klo 14 (Suomen aikaa klo 15). Saimme majapaikan omistajalta helpolta kuulostavat ohjeet:” Seuratkaa rantaa. Ette voi olla huomaamatta isoa congressikeskusta!” Epäilyt alkoivat siinä vaiheessa, kun luvatun noin kolmen kilometrin matkaan oli mennyt lähemmäksi tunti. Sen jälkeen tiellä tuli vastaan kyltti, joka ilmoitti että Helsingorin kaupunki päättyy tähän. Onneksemme saimme neuvoa paikalliselta asukkaalta, joka kertoi meille nopean oikoreitin metsän kautta. Uskomatonta kyllä, pelipaikka löytyi sen jälkeen yllättävänkin helposti.

Suomalaispelaajien ensimmäisen kierroksen saldo oli 2,5/5. Keinänen, allekirjoittanut ja Valkama pelasivat itseään selvästi heikommaksi rankattuja pelaajia vastaan. Itse voitin pelini lähemmäksi viidessä tunnissa. Ollilla ja Joelilla oli selvästä tasoerosta huolimatta erinomaiset mahdollisuudet, mutta lopulta vahvemmat pelaajat veivät voitot. Heikommaksi rankatut pelaajat veivät suurien tasoerojen takia hyvin vähän pisteitä, mutta mahtui mukaan muutama jättiyllätyskin. Esimerkiksi viidenneksi sijoitettu suurmestari Jon Ludvig Hammer joutui tyytymään tasapeliin vain reilu 1900-eloista vastustajaansa vastaan.

Huomenna pelit alkavat paikallista aikaa klo 10. Minun ja Keinäsen pelit ovat nähtävissä ainakin osoitteessa https://www.chessbomb.com/arena/2019-xtracon-open .

Heier Odin Nikolai (1863) 0 – 1 FM Keinanen Toivo (2386)

Hansen Tommy (1799) 0 – 1 Ronka Erik (2289)

FM Valkama Eero (2286) ½ – ½ Loveid Erik (1799)

FM Jogstad Martin (2259) 1 – 0 Viitaniemi Olli (1778)

Andersen Morten (2212) 1 – 0 Hamalainen Joel (1736)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s