Turnausraportti

Puijon tornituksessa! jälleen uudet pelaajat kärkisijoilla

Torstaina 27.2. pelattuun sarjassa kolmanteen Puijon tornitus! -turnaukseen osallistui 14 innokasta shakinpelaajaa. Osa oli mukana jo kolmatta kertaa, mutta mukana oli jälleen ilahduttavasti myös rohkeita ensikertalaisia kokeilemassa turnauspelaamista.

Turnaus päätettiin pelata tällä kertaa kahdessa ryhmässä, joista A-ryhmä pelattiin neljän pelaajan voimin kaksinkertaisena täyskierrosturnauksena (jokainen pelasi jokaista vastaan molemmilla väreillä). Jo vakiintuineita Puijon tornitus! -perinteitä noudattaen voittaja löytyi jälleen maksimituloksella Daniel Blombergin laskiessa siirtonsa jatkuvasti muutaman askeleen kilpatovereitaan pidemmälle.

3. Puijon tornitus! A-ryhmä

WP_20200227_19_04_03_Pro

  1. Daniel Blomberg 6/6!
  2. Lenni Laajala 3
  3. Taisto Tiikasalo 2
  4. Akseli Karjalainen 1

B-ryhmässä Elmeri Räsänen omaa luokkaansa

B-ryhmä pelattiin viiden kierroksen vajaakierrosturnauksena, johon osallistui kymmenen pelaajaa. Vaikka kilvassa ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä, himmeimmistä mitalisijoista käytiin äärimmäisen tasainen kamppailu:

puijon tornitus 3 b

Lopulta toiseksi ylsi ensimmäistä turnaustaan pelannut Atte Kinnunen, joka aloitti turnauksen tasapelillä ja tappiolla, mutta kokosi sen jälkeen hienosti itsensä ottaen kolme voittoa peräjälkeen. Tulokseen 2½ ylsi lopulta peräti kuusi pelaajaa, joista vertailulukujen perusteella paras oli Aten ja Elmerin tavoin ensikertalaisiin lukeutunut Johanna Jänönen.

Peleissä riitti vauhdikkaita ja osin tunteikkaitakin käänteitä, kuten laadukkaaseen kilpaurheilukokemukseen kuuluukin. Kukaan ei jäänyt kuitenkaan vaille pisteitä, ja jokainen voi olla ylpeä itsestään uskaltauduttuaan mukaan kilpaan haastamaan itseään.

Nyt aika kääntää onnistuneiden oivallusten ilot ja laudalla koetut karvaat pettymykset haluksi oppia kokemuksesta. Seuraava Puijon tornitus! pelataan to 14.5.2020.

Sitä odotellessa ei muuta kuin innolla oppimaan yhdessä lisää kuningaspelistä shakkikerholla ja kotona harjoitellen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s