JSM

Koronatilanne sekoitti JSM-päätöskierrokset, KSY sai pelattua ottelunsa

Joukkueshakin SM-sarjakausi huipentui pahimmilleen samana viikonloppuna, jona Suomen hallitus teki historiallisia päätöksiä valmiuslain käyttöönotosta. Tämä vaikutti JSM-kierroksiin siten, että Shakkiareenalla noin sadan hengen tapahtumana pelattavaksi aiottu liigan päätösviikonloppu peruttiin ja koko liiga keskeytettiin. Mitalistit ratkesivat kahdeksan pelutun kierrosken perusteella seuraavasti:

liiga 2020

1. divisioonassa nousija ja putoajat yhä auki

Alempien sarjojen osalta JSM-toimikunta antoi suosituksen pelata ottelut loppuun suunnittellusti, mutta mahdollista oli myös ilman sanktioita luovuttaa tai siirtää otteluilta. KSY:n osalta pelattavana oli sarjapaikan säilyttämisen kannalta merkityksetön ottelu JyS 2 vastaan, joka pitkän sommittelun päätteeksi päätettiin kuitenkin pelata erityistä varovaisuutta noudattaen.

Tulokset olivat seuraavat:

KSY JyS2

Kuopiolaisista parhaassa iskussa olivat asemallisen väännön kypsällä esityksellä voittanut Anssi Takalo-Eskola sekä taktisella ilotulituksella vastuksensa reipasotteisessa pelissä murskannut Lauri Gurevicius. Koska LahS ja EtVas 2 siirsivät oman ottelunsa, vielä ei ole varmaa, riittääkö JyS 2:n niukka voitto sarjapaikan säilyttämiseen. Tilanne sarjassa on seuraava kahden ottelun ollessa yhä rästissä:

1 div 2020

Liiga nousu ratkeaa Gambiitin ja JoeSK:n välisessä siirretyssä ottelussa. Mikäli peli jää pelaamatta, liigaan noussee Gambiitti. Lohkossa 1 liiganousun varmisti Raahe.

2. divisioonassa KSY 2 säilytti sarjapaikan

Kakkosdivarissa tilanne ennen päätöskierrosta oli lohkossa 4 se, että vain Moukat – KSY 2 -peli oli pelaamatta. Moukilla oli pelissä pakkovoitto sarjassa säilyäkseen, mutta KSY 2:lle riitti mikä tahansa muu paitsi 5-0 tappio. Kuopiolaismiehistö evästettiinkin reissuun sellaisin saatesanoin, että vähintään tuo yksi tasapeli olisi saalistettava – ja näin myös kävi:

2 div Moukat KSY 2

Kuopiolaisten Antti-pitoisen joukkuueen sankareiksi nousivat tällä kertaa Antti Ojalehto ja vuoden aikana huimasti kehittynyt Aapo Holopainen, jotka alimmilla laudoilla onnistuivat vääntämään tasapelit parisataa selopistettä kovemmista vastuksistaan. Kasvattiseura ylpeänä kiittää uuden polven pelaajiaan!

Sarjapelit jatkuvat näin ollen ensikaudellakin kolmella sarjatasolla lohkotilanteen ollessa seuraava:

2 div 2020

Onnittelut Kokkolaan sarjanoususta! Kuriositettina mainittakoon, että KSY 2 oli ainoa joukkue, joka kykeni rikkomaan KokkSK:n voittosarjan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s