JSM

Viikonloppuna käynnistyivät 1. ja 2. divisioonan sarjakaudet

JSM-kausi 2020-21 käynnistyi 12.-13.9. koronatilanteen vuoksi sekavissa merkeissä. Shakkiliiton ohjeet kasvomaskien käytöstä ja pelipaikkajärjestelyistä tarkentuivat vielä otteluiden alusviikolla ja tästä syystä joukkueilla oli keskiviikkoon 9.9. asti aikaa arvioida tilannetta ja halutessaan vetäytyä kilpailusta ilman seuraamuksia. Tästä syystä myös KSY:n joukkueiden lohkot typistyivät, kun 1. divisioonan itälohkosta vetäytyi KymS ja 2. divisioonan lohkosta 4 VSS.

JoeSK otti kotivoiton selvin numeroin

Liigan ja ykkösen alku siirrettiin lokakuulle, mutta joukkueille jätettiin mahdollisuus pelata halutessaan syyskuun pelit alkuperäisen ohjelman mukaisesti. Näin myös sovittiin JoeSK – KSY -pelin osalta, mikä olikin perusteltua, koska sekä Kuopion että Joensuun koronatilanne on tällä hetkellä todella maltillinen.

Joensuuhun saatiin jalkeille hieman varamiehinen joukkue, joka hävisikin ennakkosuosikki JoeSK:lle rumin lukemin:

Tylyt lukemat eivät jätä hirveästi seliteltävää. Oli kuopiolaisillakin kuitenkin hetkensä. Ennakkoluulottomana hyökkäyspelaajana meritoitunut Mikko Mylläri pelasi pitkään voittoa shakkimestari Porrasmaata vastaan, mutta pitkän painostuksen päätteeksi kokenut Porrasmaa pääsi rankaisemaan virheestä ja kirjaamaan voiton tililleen.

Kun liigapudokas Kymen Shakki vetäytyi lohkosta, on JoeSK ylivoimainen ennakkosuosikki liiganousijan paikalle. Joensuulaisille tuntuukin olevan tällä hetkellä vaikea löytää sopivantasoista sarjaa. Ykkösessä ei riitä haastetta, mutta toisaalta edellinen liigavisiitti tappioputkineen jätti karvaan maun.

Kuopion 2. div. viikonlopussa lauantain tahtipuikkoa heilutti vajaalla pelannut SeinSK

2. divisioonan lohko 4 saatiin käyntiin Kuopiossa viikonlopputapahtumana, vaikka joukkuemäärä hupenikin kahdella. Koko sarjasta vetäytyneen VSS:n lisäksi OSS 2 ilmoitti viimemetreillä, ettei saa joukkuetta kokoon viikonlopun peleihin Kuopiossa. Tämän johdosta viikonlopun otteluohjelmaa rukattiin aina perjantaille puolille päivin asti, jotta Kuopioon matkaavien joukkueiden yöpymiset saatiin minimoitua.

Lauantain pelien yllättäjäksi kohosi SeinSK, joka saapui Kuopioon vain neljän pelaajan miehistöllä. Kotiinviemisiksi kertyi kuitenkin tasapeli JoeSK 2 vastaan sekä voitto KSY 2:sta, joka ratkesi karvaalla tavalla kapteeni Viitaniemen sössittyä tasapeliasema kutakuinkin apumatiksi:

Sunnuntaina KSY 2 komeaan voittoon OSS:sta!

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kuopiolaiset nuolivat haavojaan, etsivät hukattua pelimotivaatiota ja lopulta saapuivat Hatsalan koululle voittamaan:

KSY 2 – OSS -peli oli joukkueen esityksenä hallittu. Millään laudalla kuopiolaiset eivät olleet suuremmin ongelmissa, mitä nyt Järvelin torkahti siirrolla 8 tunniksi miettimään lontoolaisia muunnelmia. Viitaniemellä ja Åbergilla oli paikkansa voittoonkin, mutta ”hävitty tasurikin” kelpasi hyvän joukkuetuloksen kanssa balsamiksi lauantain tappioihin.

Kaiken kaikkiaan viikonlopun pelejä leimasi tasaisuus. Peräti kolme ottelua viidestä päättyi pistejakoon, joten näistä asetelmista lohkossa on vielä ristiinpelaamisten myötä kaikki mahdollista:

Kaiken koronasäätämisen jälkeen viikonlopusta voi todeta, että vaivannäkö kannatti ja aitoa lähishakkia oli pitkästä aikaan hienoa pelata. Viikonlopun voittoja oli myös Hatsalan koulun ruokalan löytäminen pelitilaksi, johon käyttöön se soveltuikin erinomaisesti.

Kiitokset vierasjoukkueille sekä KSY:n pelaajille, varapelaajille ja talkoovuorolaisille. Erityiskiitos KSY:n grand old man Hannu Heinolle, joka oli uupumattomalla laji-innollaan järjestelyissä joka käänteessä mukana!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s