Tietokantatorstai 22.8.2019: SCID-ohjelman ja pgn-tietokantojen perusteet

KSY järjestää kerhotiloissaan torstaina 22.8.2019 klo 18 opintopiiri-tyyppisen illan, jonka aikana tutustutaan pelitietokantojen maailmaan ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin otteluiden ennakkovalmisteluissa.

Lukuisista tarjolla olevista vaihtoehdoista tällä kertaa keskitytään SCID-ohjelmistoon: se on toiminnoiltaan riittävän monipuolinen ja ilmaisohjelmana on kaikkien saatavilla.

Illasta saa eniten irti, kun asentaa kyseisen ohjelmiston koneelleen jo etukäteen ja ottaa oman läppärin mukaan kerholle. Toki myös kuunteluoppilaat ovat tervetulleita, mutta aikaa ei ole tarkoitus käyttää ohjelmiston lataamiseen ja asenteluun: sen voi jokainen tehdä etukäteen kotona.

Illan aikana mm. tutustutaan ohjelmiston perustoimintoihin, jaetaan kotimaisten pelien ajantasainen ns.  suomitietokanta jokaiselle käyttöön, varustetaan kunkin ohjelmisto Stockfishillä ja harjoitellaan tietokantojen käyttöä osana sarjapeleihin valmistautumisen rutiinia.

Jokainen huolehtii mukaansa tarvitsemansa virtalähteet ja verkkoyhteydet. Kerhotiloissa ei valitettavasti ole ilmaista WiFi-yhteyttä.

Ilta on maksuton, tervetuloa!