KSY:n koronaohjeistus

Päivitetty (19.8.2020)

KSY kokoontuu syyskaudella kerhotiloissa maanantaisin klo 18-n.21. Korona-tilanteen vuoksi noudatamme kuitenkin seuraavaa ohjeistusta, joka perustuu THL:n suosituksiin ja Shakkiliiton antamaan ohjeistukseen.

KERHOLLE VAIN TÄYSIN TERVEENÄ

Jos sinulla on yhtään mitään flunssaoireita, älä tule kerholle. Mikäli olet alle kahden viikon sisällä ollut koronalle altistuneessa ympäristössä, älä tule kerholle.

KÄSIHYGIENIA

Saapuessasi kerholle, pese kädet huolella ulko-oven viereissä käsienpesupisteessä. Myös pelien välillä vastustajan vaihtuessa käsien pesu on suositeltavaa toimintaa. Tarjolla on myös käsidesiä, jota voi käyttää siityessä pelaamaan uusilla pelivälineillä.

TURVAVÄLIT

Pyrimme asettumaan kerhotilaan mahdollisuuksien mukaan väljästi.

KASVOMASKIT

Shakkia pelatessa vastustajaan nähden ollaan pitkiä aikoja kasvotusten samoja nappuloita kosketellen, joten mikäli vastustaja sattuisi olemaan kaikesta varovaisuudesta huolimatta taudinkantaja, tartuntariski on ilmeinen. Shakkiliitton alaisissa virallisissa kilpailuisa on jo siirrytty kasvomaskien käyttöön ja käytäntöä suositellaan myös kerhoiltoihin. KSY on hankkinut kerholle laadukkaita kasvomaskeja edulliseen yhteistyökumppanuushintaan Kuopion uudelta apteekilta. Koska Kuopiossa tällä hetkellä tautitilanne on rauhallinen, maskien käyttö on toistaiseksi vapaaehtoista, mutta tilanteen muuttuessa sitä voidaanedellyttää.

KERHOILTOIHIN OSALLISTUTAAN OMALLA VASTUULLA

Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien kannattaa käyttää omaa harkintaa kerhoiltoihin osallistumisen suhteen. Tilannetta ei ole kuitenkaan syytä ylidramatisoida. Näillä ohjeistuksilla – ja niiden noudattamisella – pyrimme takaamaan tärkeän harrastuksen jatkumisen kerhotiloissa mahdollisimman pitkään.

Tarkkeilemme tilanteen kehittymistä ja viranomaisten suosituksia jatkuvasti, ja mikäli Kuopiossa tautitilanne alkaa pahentua, kerhoiltoja ei toteuteta. Kannattaa siis ennen kerholle saapumista tarkistaa kotisivuilta, että kerhoilta on varmasti toteutumassa!

koronamaski apoteekilla

Mikäli et pääse osallistumaan kerhoiltoihin livenä, lichessissä joukkuessa Pohjoisen pojat on tarjolla turnauksia useille arki-illoille, jotka palvelevat jatkossakin KSY:n nettikerhoiltoina: https://lichess.org/team/pohjoisen-pojat